tirsdag 4. august 2009

vi venter og vi venter

Imorgen er termin til Aimee, og ting går sakte! Det skjer vel absolutt ingenting. Så tipper vi nærmer oss helg før det blir valper.

Blir ikke mye trening på henne. Hun er så diger! Klarer ikke gå trappa til loftet nå. Hunder har egentlig ingen tilgang til loftet og soverommene våre. Men er greit kunne holde et øye med Aimee på nattestider også, tilfelle ting skjer fort. Måtte dytte henne i rompa på vei opp igår og gå foran holde igjen på vei ned.
Trent mye target med henne, for å få ordentlig flyt. Kanskje vi kan få til inkalling med stå, ved hjelp av musmatte etterhvert. Hun har jo aldri hatt problem med å kunne løpe til musmatta å trakke, på lange avstander. Men har fokusert mer på at hun skal stå på den ikke bare trakke. Håper det blir et gjennombrudd.

Enya har endelig begynt med kommandotrening ;) 6,5mnd gammel og på tide syns nok mange. Mange som blir litt sjokkert når jeg sier hun ikke kan noe. Så har lært henne sitt. Eller starta på det. Hatt noen få økter der vi bare trener kommando. Men også frivillige adferder, musmatte, ligg, og stå som frivillig. Nærmer seg spesialen, Enya syns ikke det er så veldig gøy bli pilla på. Så etter å ha trent en del stå, så begynte jeg klikke for å ta på snuten, på kroppen osv og det aller værste se på tenner. Hun står veldig fint nå mens jeg klår henne langt ned i halsen. Må trene med andre personer også, viss ikke kan vel dommeren bli et problem .Hun er supersosial, og vil gjerne ha kos, så ta på kroppen blir vel ikke problem, men sjekke tenner må øves på.

2 kommentarer:

  1. Den som venter på noe godt og så videre... Må jo bli ett ganske stort kull, siden ho er så stor :) Lykke til!

    SvarSlett
  2. Sååå spennende :)
    Tenker på alle aktuelle valpekjøpere som venter i spenning, på å høre om det blir en valp til de...

    Husker godt da jeg leste på mail at en av valpene ville flytte til Larvik om åtte uker.. Da kom tårene gitt :)

    SvarSlett